UVB-fényterápia

Hadüzenet a pikkelysömör ellen UVB fényterápiáva!l

A pikkelysömör egy krónikus, kiújulásra hajlamos nem fertőző bőrbetegség, melynek kialakulásában genetikai hajlam,  környezeti hatások, lelki tényezők, stressz táplálkozás  egyaránt szerepet játszhatnak. Sok ember életét megkeseríti a pikkelysömör. Magánéleti gondok forrása lehet, párkapcsolatok mennek tönkre miatta, megakadályozhatja bizonyos munkakörök betöltését.

A betegség során az immunrendszer nem megfelelő működése miatt a bőrsejtek a szokásos 28-30 napos ciklus helyett gyakrabban, 3-4 naponként regenerálódnak. Így a fölöslegessé vált bőrsejtek a fejbőrön, a testhajlatokban, a könyök tájékán, a térd körül vagy a körmöknél pikkelyszerű, hámló, viszkető, fájdalmas, vérző  és gyulladt kiütéseket hoznak létre. A pikkelysömör ma még ugyan nem gyógyítható, hiszen a pontos, kiváltó ok egyenlőre ismeretlen, de érdemben kezelhető, mégpedig egy rendkívül hatékony módszerrel,  az UV-B fényterápiás  kezeléssel. A 311 nm-es szűk spektrumú UV-B lámpával történő kezelés amellett, hogy az egyik leghatásosabb, jelenleg a legkorszerűbbek közé tartozó eljárás az említett betegség kezelésében, mellyel általában 6-8 hét alatt teljesen tünetmentesség tehető a kezelt bőrfelület. Ennek során jelentősen javul a beteg állapota, ezáltal csökken a betegséggel járó pszichikai és fizikai megterhelés is. Figyelembe kell azonban venni, hogy a betegség véglegesen nem gyógyítható, csak tünetmentesíthető. A tünetmentes állapot viszont fenntartható, heti egy fénykezelés általában elegendő ahhoz, hogy a bőrtünetek ne térjenek vissza.

Ezeknek a kezeléseknek megvan az az előnye, hogy pontosan dozírozható a szükséges fényadag, célzottan kezelhető a beteg bőrterület és a mellékhatások jelentősen csökkenthetők. Az UV-B fényterápia másik nagy előnye, hogy rendkívüli hatékonysága mellett kényelmes és gyors, mivel a kezelési idő 10 másodperctől 8 percig terjed. A tünetek javulásához heti háromszori, legalább 20 folyamatos kezelésre van szükség. Ennél kevesebb kezelés nem hozza meg a várva várt eredményt. A fényadagot folyamatosan emeljük a bőr reakciójától függően. Amennyiben egy kezelést elmulaszt, a következő kezelési időtartam nem növelhető. A terápia hosszabb-rövidebb időre történő megszakítása az eredményességet csökkentheti. Védőszemüveg viselése minden esetben kötelező. A kezelés után néhány órával enyhe bőrpír előfordulhat, mely másnapra elmúlik. A kezelés megkezdése előtt a kezelt felületetnek krémektől,dezodoroktól illetve sminktől mentesnek kell lennie.

Kezelések

UVB-fényterápia

Hadüzenet a pikkelysömör ellen UVB fényterápiáva!l

UVB-fényterápia
Bővebben...
 

UVB készülékek

A napfény „ingyen van”,

UVB készülékek
Bővebben...
 

Ekcéma

Megoldás az EKCÉMÁRA!

Ekcéma
Bővebben...

Jelentkezzen kezeléseinkre online!